Ködmön Csárda

Ködmön Csárda

A Szépasszony-völgy Eger egyik legismertebb nevezetessége. Itt található Az 1778 óta fennálló borospincéből kialakított KÖDMÖN CSÁRDA. Vendégeink hangulatos cigányzene mellett ízlelhetik meg a magyaros konyha remekeit és kóstolhatják meg a finomabbnál – finomabb egri borokat. Az első kategóriába sorolt és a Védnöki táblával rendelkező éttermünk egész évben nyitva tart. Befogadóképessége 240 fő, nyáron ez a kerthelyiség nyitva tartásával 340 főre emelkedik.


Programjaink:
Folklórprogram: A népi tánccsoport magyaros táncokat mutat be, csárdásra tanítja a vendégeket.

Borlovag avatás: Ebéd vagy vacsora után a vendégek közül ügyességi játékokkal Borlovagokat avatunk, akik ezért diplomát kapnak.

Gulyásparti: A csárda kerthelyiségében szabadtűzön főzött bográcsgulyást és bécsi rétest diós almatöltelékkel vanília öntettel a vendégek cigányzene és folklórprogram mellett ízlelhetik meg. A program borkóstolással egybekötött.

Szüreti mulatság: Szüretelés a szőlőhegyen. A vendégeket a szőlőben borral és pogácsával kínáljuk. Szüret, szakmai ismertetés. Ezt követően a leszedett szőlő darálása, préselése, mustivás. Szüreti lakoma a csárdában.