A Hotel Korona alatt 15 méter mélyen elhelyezkedő pincerendszer 4 ágból áll, melynek 2 fűthető éttermi ágában 160 fő befogadására van lehetőség. Vendégeink eredeti környezetükben cigányzene és folklór program mellett ízlelhetik a gasztronómia számára készített borokat.
220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum
(A Hotel Korona részeként)
Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassam a több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeumunkat, amely 15 méter mélyen helyezkedik el a Hotel Korona épülete alatt.
A pincerendszer 4 ágból áll, melynek 2 fűthető éttermi ágában 160 fő befogadására van lehetőség. Vendégeink eredeti környezetükben ízlelhetik a gasztronómia számára készített borokat, cigányzene és folklór program mellett. Vállalunk borgasztronómiai bemutatók szervezését és megbeszélés szerinti melegételek elkészítését.
A „BORSZENTÉLY” ágban érleljük a kizárólag szállodánk részére palackozott HÁZ BORAIT, melyek Vincze Béla és az Egervin Pincészetéből valók. Egyben ezek a borok képezik az alapborkóstoló borait
A „NEMZETI BORMÚZEUM” – ágban, régi borászattechnikai eszközök bemutatása mellett, Magyarország 22 borvidékének, több mint 500 féle palackozott, valamint a borszéfekben őrzött muzeális értékű borai találhatók. A múzeumunkba bejelentkezni nem szükséges, a nyitvatartási idő alatt bármikor megtekinthető.
Szolgáltatások, ajánlatok
Borkóstolás, pincelátogatás, étkezés, múzeum, vinotéka, szállás.
Minden választható program tartalmazza az INGYENES Borpince és Bormúzeum vezetéssel történő bemutatását!
A pinceprogram és borkóstoló árai:
Alap borkóstolás (4×1 dl tájjellegű bor) pogácsa | 1. 990.-Ft/fő |
Alap borkóstolás + zsíros kenyér lila hagymával | 2. 400.-Ft/fő |
Alap borkóstolás + vegyes hideg borkorcsolyák | 3. 100.-Ft/fő |
Alap borkóstolás + hideg „ISTVÁN” bőségtál(szalonna, füstölt sonka, disznósajt, parasztkolbász, füstölt sajt, hagyma, paprika, paradicsom, uborka….) | 5. 200.-Ft/fő |
Alap borkóstolás + pincepörkölt, saláta | 3. 900.-Ft/fő |
Alap borkóstolás + meleg 3 fogásos étkezés | 5. 500.-Ft/fő |
Alap borkóstolás + meleg 4 fogásos étkezés | 6. 200,-Ft/fő |
5 fajta borkóstoló + meleg, 5 fogásos menü (csak csoportoknak) | 7. 200.-Ft/fő |
KÖZÉPKORI LAKOMA(István bőségtál kiegészítve sültekkel gazdagon illetve desszertek: rétes tál, túrógombóc) + 5 fajta borkóstoló | 7. 200.-Ft/fő |
További programlehetőségek:
* Cigányzene 35.000.-Ft/csoport
* Folklór program 30.000.-Ft/csoport
Nyitva tartás:
Egész évben előzetes bejelentkezés szükséges.
Bortábornok avatás:
A bortábornok avatás egy kedvelt és populáris játék. A csapat kiválaszt egy személyt, aki a pincemester vezetésével végrehajtja a jópofa feladatot. Eredményeképpen egy bortábornoki diplomában részesül. Ezt a programot egyszer lehet eljátszani, mivel humoros csattanóval zárul. A program ingyenesen kérhető egy pinceprogram keretén belül.
Ajánlat borkóstolós vacsorához az István Pincében
Szeretnénk kedves vendégeinket tájékoztatni, hogy az alábbi menük minimum 5-10 fő esetén rendelhetők.
A borvacsora menü ára, mely az 5 fajta bor kóstolását is tartalmazza: 6. 900.-Ft / fő ételsor.
1. menü |
2. menü |
3. menü |
Tepertős pogácsa | Tepertős pogácsa | Libamájpüré vajjal, toaston |
Császár saláta | Konyhafőnök hússalátája | Egri húsgombóc leves |
Nógrádi paraszt leves | Kabai lakodalmas leves | Egedhegyi húsos palacsinta |
Csirkecomb Jóasszony módra sült kockaburgonya | Mézes-mustáros jércemell gyümölcsös párolt rizs | Libasült hagymás törtburgonyával vörösboros párolt káposztával |
Joghurtos szelet | Gundel palacsinta | Somlói galuska |
4. menü |
5. menü |
6. menü |
Libamájpüré vajjal, toaston | Magyaros vegyes ízelítő | Magyaros vegyes ízelítő |
Szegedi kakas gulyás | Legényfogó leves | Bakonyi betyárleves |
Velős rétes, tejszínes gombamártás | Baconba tekert libamáj, pirított gombával | Gambrinus palacsinta |
Borban párolt sertésborda, hercegnőburgonya | Párolt marhaszelet Bikavér mártás, vegyes köret | Sertés borda Dubarry burgonyapürével |
Töltött őszibarack | Ópiumos palacsinta | Debrői kehely |
7. menü |
8. menü |
|
Fűszeres sajtgolyók | Fűszeres sajtgolyók | |
Sándor saláta | Tejfölös vadmalac leves | |
Palócleves | Magyaros csirkemáj, párolt rizs | |
Vörösboros őzpörkölt Zöldséges vadrizzsel | Párolt szarvas szelet áfonyával burgonya krokett | |
Szentgyörgyi palacsinta | Meggyes-túrós rétes |