220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum

220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum

A Hotel Korona alatt 15 méter mélyen elhelyezkedő pincerendszer 4 ágból áll, melynek 2 fűthető éttermi ágában 160 fő befogadására van lehetőség. Vendégeink eredeti környezetükben cigányzene és folklór program mellett ízlelhetik a gasztronómia számára készített borokat.

 

220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum

(A Hotel Korona részeként)

Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassam a több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeumunkat, amely 15 méter mélyen helyezkedik el a Hotel Korona épülete alatt.

A pincerendszer 4 ágból áll, melynek 2 fűthető éttermi ágában 160 fő befogadására van lehetőség. Vendégeink eredeti környezetükben ízlelhetik a gasztronómia számára készített borokat, cigányzene és folklór program mellett. Vállalunk borgasztronómiai bemutatók szervezését és megbeszélés szerinti melegételek elkészítését.

A „BORSZENTÉLY” ágban érleljük a kizárólag szállodánk részére palackozott HÁZ BORAIT, melyek Vincze Béla és az Egervin Pincészetéből valók. Egyben ezek a borok képezik az alapborkóstoló borait

A „NEMZETI BORMÚZEUM” – ágban, régi borászattechnikai eszközök bemutatása mellett, Magyarország 22 borvidékének, több mint 500 féle palackozott, valamint a borszéfekben őrzött muzeális értékű borai találhatók. A múzeumunkba bejelentkezni nem szükséges, a nyitvatartási idő alatt bármikor megtekinthető.

Szolgáltatások, ajánlatok
Borkóstolás, pincelátogatás, étkezés, múzeum, vinotéka, szállás.

Minden választható program tartalmazza az INGYENES Borpince és Bormúzeum vezetéssel történő bemutatását!

A pinceprogram és borkóstoló árai:

Alap borkóstolás (4×1 dl tájjellegű bor) pogácsa 1. 990.-Ft/fő
Alap borkóstolás + zsíros kenyér lila hagymával 2. 400.-Ft/fő
Alap borkóstolás + vegyes hideg borkorcsolyák 3. 100.-Ft/fő
Alap borkóstolás + hideg „ISTVÁN” bőségtál(szalonna, füstölt sonka, disznósajt, parasztkolbász, füstölt sajt, hagyma, paprika, paradicsom, uborka….) 5. 200.-Ft/fő
Alap borkóstolás + pincepörkölt, saláta 3. 900.-Ft/fő
Alap borkóstolás + meleg 3 fogásos étkezés 5. 500.-Ft/fő
Alap borkóstolás + meleg 4 fogásos étkezés 6. 200,-Ft/fő
5 fajta borkóstoló + meleg, 5 fogásos menü (csak csoportoknak) 7. 200.-Ft/fő
KÖZÉPKORI LAKOMA(István bőségtál kiegészítve sültekkel gazdagon illetve desszertek: rétes tál, túrógombóc) + 5 fajta borkóstoló 7. 200.-Ft/fő

További programlehetőségek:
* Cigányzene 35.000.-Ft/csoport
* Folklór program 30.000.-Ft/csoport

Nyitva tartás:
Egész évben előzetes bejelentkezés szükséges.

Bortábornok avatás:
A bortábornok avatás egy kedvelt és populáris játék. A csapat kiválaszt egy személyt, aki a pincemester vezetésével végrehajtja a jópofa feladatot. Eredményeképpen egy bortábornoki diplomában részesül. Ezt a programot egyszer lehet eljátszani, mivel humoros csattanóval zárul. A program ingyenesen kérhető egy pinceprogram keretén belül.

Ajánlat borkóstolós vacsorához az István Pincében

Szeretnénk kedves vendégeinket tájékoztatni, hogy az alábbi menük minimum 5-10 fő esetén rendelhetők.

A borvacsora menü ára, mely az 5 fajta bor kóstolását is tartalmazza: 6. 900.-Ft / fő ételsor.

1. menü

2. menü

3. menü

Tepertős pogácsa Tepertős pogácsa Libamájpüré vajjal, toaston
Császár saláta Konyhafőnök hússalátája Egri húsgombóc leves
Nógrádi paraszt leves Kabai lakodalmas leves Egedhegyi húsos palacsinta
Csirkecomb Jóasszony módra sült kockaburgonya Mézes-mustáros jércemell gyümölcsös párolt rizs Libasült hagymás törtburgonyával vörösboros párolt káposztával
Joghurtos szelet Gundel palacsinta Somlói galuska
     

4. menü

5. menü

6. menü

Libamájpüré vajjal, toaston Magyaros vegyes ízelítő Magyaros vegyes ízelítő
Szegedi kakas gulyás Legényfogó leves Bakonyi betyárleves
Velős rétes, tejszínes gombamártás Baconba tekert libamáj, pirított gombával Gambrinus palacsinta
Borban párolt sertésborda, hercegnőburgonya Párolt marhaszelet Bikavér mártás, vegyes köret Sertés borda Dubarry burgonyapürével
Töltött őszibarack Ópiumos palacsinta Debrői kehely
     

7. menü

8. menü

 
Fűszeres sajtgolyók Fűszeres sajtgolyók  
Sándor saláta Tejfölös vadmalac leves  
Palócleves Magyaros csirkemáj, párolt rizs  
Vörösboros őzpörkölt Zöldséges vadrizzsel Párolt szarvas szelet áfonyával burgonya krokett  
Szentgyörgyi palacsinta Meggyes-túrós rétes