Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

A pincészet egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A kőfejtő 1,2 hektáron helyezkedik el, amihez 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. A borbemutató történhet a csendes, parkosított bányaudvarban 30 méteres falak között, vagy kóstolóhelyiségeink valamelyikében.

A pincészet Eger belvárosától tíz percre helyezkedik el egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A kőfejtő 1,2 hektáron helyezkedik el, amihez 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során.

A borbemutató történhet a csendes, parkosított bányaudvarban 30 méteres falak között, vagy kóstolóhelyiségeink valamelyikében. Vendégeinket két kóstoló teremben tudjuk fogadni, mely közül az egyik 25 fő a másik 90 fő befogadására alkalmas.
Állandó nyitva tatással várjuk vendégeinket, minden pénteken 17 – 22 óra közt, és minden szombaton 11 – 22 óra közt. Előzetes időpont egyeztetés alapján lehetőség van szakmai borkóstolókon való részvételre ételekkel kísérve.

A borász, Bolyki János agrármérnök, 2003 óta készít borokat és már az első Bikavére 2006-ban Bordeaux-ban a Borok Olimpiáján ezüstérmet kapott. Azóta minden évben egy vagy két borral sikerül érmet elhozni a világ legnagyobb borversenyéről. 2010-ben az Év Fiatal Borásza, 2011-ben az Év Egri Borásza és az Év Üzletembere díj keretében a Jövő Ígérete cím büszke tulajdonosa. 2012-ben a Best of Budapest által kiválasztott legjobb 50 budapesti étterem az Év Gasztro borászának választotta. Az Egri Borműves Céh és a Pannon Bormíves Céh tagja.